pvc fönster

PVC Fönster: ditt nya val av fönster?

När det gäller att välja nya fönster till ditt hem erbjuder PVC fönster en rad fördelar som gör dem till ett utmärkt alternativ för många hushåll. PVC fönster är inte bara kända för sin höga energieffektivitet och hållbarhet, de erbjuder även en modern estetik som kan förhöja både interiör och exteriör design. Hos Wirén Bygg Aktiebolag, din pålitliga partner i Skåne för allt från fönsterbyte till totalentreprenader, kan du få professionell hjälp med att välja ut fönster och dessutom få dem monterade av professionella hantverkare med lång erfarenhet!

Läs mer om våra fönsterbytestjänster här.

Vad är PVC fönster?

PVC fönster, även kända som plastfönster, är fönster tillverkade av polyvinylklorid, ett hållbart och underhållsfritt material som ger utmärkt isolering. Tack vare dess unika egenskaper, som lågt U-värde och förmågan att stå emot olika väderförhållanden, är dessa fönster ett populärt val för både nya och ersättningsfönster. Med en konstruktion som ofta innefattar 3-glas för ännu bättre energieffektivitet, erbjuder dessa fönster en kombination av funktion, säkerhet och estetik.

Fördelar

Det finns många fördelar med att byta fönster till PVC fönster, bland annat energiaspekterna. Här nedan har vi listat våra topp fem fördelar.

Energieffektivitet

Med ett lågt U-värde hjälper de till att hålla ditt hem varmt på vintern och svalt på sommaren, vilket bidrar till lägre energikostnader.

Underhållsfritt

Till skillnad från traditionella träfönster behöver dessa fönster minimalt med underhåll och är motståndskraftiga mot väder och vind.

Hållbarhet

De är kända för sin långvariga hållbarhet och förmåga att inte blekna, spricka eller böja sig över tid.

Pris

Generellt sett erbjuder de ett mer kostnadseffektivt alternativ än andra material, utan att kompromissa med kvalitet eller estetik.

Anpassningsbara

Finns i en mängd olika färger och design, inklusive alternativ med spröjs, vilket gör dem till ett bra val för alla typer av hus.

Nackdelar

  1. Utseende: För vissa kan plastkänslan vara mindre önskvärd jämfört med det mer klassiska utseendet hos träfönster. Här kan du se exempel på hur de kan se ut.
  2. Miljöpåverkan: Själva tillverkningen av PVC kan vara mindre miljövänlig, även om många tillverkare arbetar för att förbättra detta med återvunnet material.
  3. Reparationsmöjligheter: Skador på PVC fönster kan vara svårare att reparera än på träfönster, vilket kan kräva hela enheter att bytas ut.
  4. Anpassning: Även om det finns många designalternativ, kan vissa begränsningar finnas i jämförelse med träfönster när det gäller skräddarsydda designlösningar.

Även om det finns nackdelar med PVC fönster, är fördelarna enligt oss övervägande. Det är ett bra val av fönster som lämpar sig för de flesta bostäder och behov.

Med denna omfattande information om PVC fönster hoppas vi på Wirén Bygg Aktiebolag att du känner dig bättre rustad att göra ett informerat val för ditt hem. Vi står redo att assistera dig i hela processen, från val av fönster till installation, för att säkerställa att ditt hem inte bara blir vackrare utan även mer energieffektivt.

Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation här.

Vilket U värde har PVC fönster?

U-värdet är en viktig faktor när det gäller fönsters energieffektivitet, och det representerar hur väl ett fönster isolerar. Lägre U-värde innebär bättre isoleringsförmåga. PVC fönster är kända för sina utmärkta isoleringsegenskaper, delvis tack vare möjligheten att integrera flera glasrutor och avancerade tätningstekniker. Typiskt sett kan U-värdet för PVC fönster med 3-glas vara så lågt som 1,0 W/(m²K) eller ännu lägre, vilket gör dem till ett utmärkt val för energibesparing och komfort i hemmet.

Det exakta U-värdet kan variera beroende på fönstrets design, antal glasrutor och glasets typ. Hos Wirén Bygg Aktiebolag strävar vi efter att montera PVC fönster som möter och överträffar branschstandarderna för energieffektivitet.

Är PVC fönster energieffektiva?

Ja, PVC fönster är mycket energieffektiva. Deras design och materialval bidrar till minskad energiförbrukning genom att hålla värme inomhus under vintern och ute under sommaren. Detta leder till mindre behov av uppvärmning och kylning, vilket i sin tur minskar både energikostnader och koldioxidutsläpp. Faktorer som bidrar till PVC fönsters energieffektivitet inkluderar:

  • Lågt U-värde: Som nämnts, indikerar ett lågt U-värde utmärkt isoleringsförmåga, vilket är centralt för att minimera värmeförlust.
  • Tätningar och flerkammarprofiler: Moderna PVC fönster har avancerade tätningar och flerkammarprofiler som ytterligare förbättrar deras isolerande egenskaper.
  • Användning av 2- eller 3-glas: Genom att använda flera lager glas med argongas emellan kan dessa fönster effektivt minska energiförlusten.
  • Solreflekterande beläggningar: Vissa PVC fönster är utrustade med lågemissionsbeläggningar som reflekterar solens värme, vilket hjälper till att hålla hemmet svalare under de varmare månaderna.

Vid valet av PVC fönster kan du lita på att du investerar i produkter som inte bara förbättrar ditt hems estetik och komfort men även bidrar till en mer hållbar framtid. Vi på Wirén Bygg Aktiebolag hjälper dig mer än gärna att hitta rätt fönster för dina behov.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis står PVC-fönster ut som ett optimalt val för dem som söker en balans mellan prisvärdhet, prestanda, och estetik. Dessa fönster erbjuder överlägsen energieffektivitet, vilket bidrar till lägre energiräkningar och ett mer bekvämt inomhusklimat året om. Tack vare deras underhållsfria natur och långa livslängd representerar de också en hållbar investering som håller ditt hem vackert och funktionellt långt in i framtiden. Dessutom tillhandahåller PVC-fönster en hög grad av anpassningsbarhet i design, vilket gör dem till ett flexibelt val för alla typer av byggnader och designpreferenser.

Vid Wirén Bygg Aktiebolag förstår vi vikten av att välja rätt fönster för ditt hem. Vårt breda utbud av PVC-fönster garanterar att vi kan erbjuda lösningar som passar just dina behov och önskemål, vare sig det gäller förbättrad energieffektivitet, specifik estetik eller hållbarhetskrav. Vi är här för att vägleda dig genom varje steg i processen, från val av fönster till professionell installation, för att säkerställa att du får den högsta möjliga värdet och tillfredsställelsen från din investering.

För att lära dig mer om hur PVC-fönster kan transformera ditt hem är du välkommen att kontakta oss på Wirén Bygg Aktiebolag. Låt oss tillsammans ta ditt hem till nästa nivå med miljövänliga, estetiskt tilltalande fönster som varar i många, många år framöver.

Vanliga frågor

Är det bra med PVC-fönster?

Ja, PVC-fönster erbjuder många fördelar som gör dem till ett utmärkt val för många hem. De är energieffektiva, underhållsfria, hållbara och kostnadseffektiva. Med ett brett utbud av designalternativ kan PVC-fönster enkelt anpassas för att passa olika estetiska preferenser och arkitektoniska stilar.

Varför inte PVC-fönster?

Trots sina många fördelar finns det situationer där PVC-fönster kanske inte är det bästa valet. Vissa personer föredrar estetiken och känslan av naturligt trä eller metallens styrka. Miljöpåverkan från tillverkningen av PVC kan också vara en nackdel för miljömedvetna konsumenter, även om många tillverkare nu använder återvunnet material för att minska detta.

Är PVC-fönster bättre än aluminium?

Både PVC och aluminium har sina egna unika fördelar. PVC-fönster är generellt mer kostnadseffektiva och erbjuder bättre isoleringsförmåga, vilket kan leda till lägre energikostnader. Aluminiumfönster, å andra sidan, är kända för sin hållbarhet och styrka, vilket gör dem till ett bra val för stora fönsterytor och moderna designprojekt. Valet mellan PVC och aluminium beror på dina specifika behov, preferenser och budget.

Hur länge håller ett PVC-fönster?

Ett PVC-fönster kan hålla i 20 till 30 år eller längre, beroende på kvaliteten på installationen och hur väl det underhålls. PVC-fönstrens långvariga hållbarhet är en av de största fördelarna, vilket gör dem till en kostnadseffektiv långsiktig investering för ditt hem.

Vad kostar ett PVC-fönster?

Kostnaden för ett PVC-fönster varierar beroende på storlek, design, antal glasrutor och andra funktioner. Generellt sett är PVC-fönster dock ett mer prisvärt alternativ jämfört med fönster tillverkade av andra material som trä eller aluminium. För en exakt offert baserad på dina specifika behov, rekommenderar vi att du kontaktar Wirén Bygg Aktiebolag för en kostnadsfri konsultation.

Varför PVC-fönster?

PVC-fönster erbjuder en optimal balans mellan pris, prestanda och estetik. Deras energieffektivitet hjälper till att sänka hushållets energikostnader, medan deras underhållsfria natur sparar tid och pengar över tid. Dessutom erbjuder PVC-fönster en hög grad av flexibilitet i design, vilket gör dem till ett attraktivt val för alla typer av fastigheter.

Rulla till toppen

ERBJUDANDE!

I samarbete med Beijer RAW erbjuder Wirén Bygg Aktiebolag just nu ett kanonerbjudande där du får 7500 kr i presentkort när du beställer ett fönsterbyte!

Boka ditt hembesök direkt!