Bygga kök  – så går det till

Att bygga ett kök är en spännande resa som kan leda till att även du får drömköket! På Wirén Bygg Aktiebolag hjälper vi dig genom varje steg för att säkerställa att ditt nya kök blir precis som du vill ha det. Oavsett om du ska renovera ett gammalt kök eller bygga ett helt nytt, är vi här för att guida dig genom processen. Här nedan går vi igenom de viktigaste stegen och aspekterna att tänka på när du ska bygga kök.

Hur planerar man köksbygget? Bygga kök 101

Planeringen är den viktigaste delen av att bygga kök. En välplanerad process sparar både tid och pengar och säkerställer att du får det kök du alltid har drömt om. Det finns flera aspekter att tänka på, bland annat följande:

 1. Sätt upp en budget: Bestäm hur mycket du vill och kan spendera på ditt nya kök. Kom ihåg att inkludera kostnader för både material och arbetskraft.
 2. Skapa en lista över dina behov och önskemål: Tänk igenom vad du verkligen behöver i ditt kök. Vill du ha mer förvaring, bättre belysning, eller nya vitvaror? Gör en lista över allt du vill inkludera.
 3. Designa köket: Be om hjälp från oss som byggfirma eller testa designprogram på nätet! På så vis kan du visualisera köket innan vi börjar bygga det.
 4. Välj material och vitvaror: Besök butiker och showroom för att hitta de bästa materialen och vitvarorna som passar din stil och budget.
 5. Anlita proffs: Boka tid med oss på Wirén Bygg Aktiebolag för att diskutera ditt projekt. Vi hjälper dig med allt från planering till färdigställande.

Läs mer om vad köksrenovering kostar 2024!

Att tänka på inför köksbygget

Innan du påbörjar processen av att bygga nytt kök behöver du dessutom tänka på de lite mer praktiska delarna av bygget. Hittills har du designat upp ditt kök och planerat processen, men har du funderat över saker såsom belysning, funktionalitet och arbetsytor? Vi har skapat en checklista att gå igenom!

 • Funktionalitet: Tänk på hur du använder ditt kök dagligen. Planera för tillräckligt med arbetsyta, förvaring och enkel tillgång till vitvaror.
 • Stil och design: Välj en design som passar resten av ditt hem och din personliga stil. Det är också bra att tänka på hur lätt det är att hålla ytor och luckor rena.
 • Belysning: Bra belysning är avgörande i ett kök. Kombinera allmänbelysning med arbetsbelysning för att skapa en funktionell och trivsam miljö.
 • Ventilation: Se till att ditt kök har bra ventilation för att undvika fukt och dålig luftkvalitet.
 • Miljövänliga val: Överväg att välja energieffektiva vitvaror och hållbara material för att minska miljöpåverkan.

Platsbygga kök eller inte?

Om du vill bygga ett nytt kök har du i grunden två val – platsbygga eller välja färdiga moduler. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar, och båda två fungerar såklart utmärkt oavsett vilka mål du har med designen.

Fördelar med platsbyggt kök:

 • Anpassning: Ett platsbyggt kök kan skräddarsys helt efter dina behov och önskemål. Du kan utnyttja varje centimeter av utrymmet effektivt.
 • Kvalitet: Platsbyggda kök är ofta av högre kvalitet eftersom de är handgjorda och byggda på plats.
 • Unik design: Du får ett kök som är unikt och precis som du vill ha det.

Nackdelar med platsbyggt kök:

 • Kostnad: Platsbyggda kök är ofta dyrare på grund av den arbetsintensiva processen.
 • Tid: Det tar längre tid att bygga ett kök från grunden jämfört med att installera färdiga moduler.

Fördelar med modulärt kök:

 • Kostnadseffektivt: Färdiga moduler är oftast billigare än platsbyggda alternativ.
 • Snabb installation: Att installera ett modulärt kök går snabbare och kräver mindre arbete.
 • Flexibilitet: Det finns många olika stilar och storlekar att välja mellan, vilket gör det lätt att hitta något som passar.

Nackdelar med modulärt kök:

 • Mindre anpassningsbart: Du har färre möjligheter att anpassa köket exakt efter dina behov och utrymmet.
 • Kvalitet: Modulära kök kan ibland vara av lägre kvalitet jämfört med platsbyggda alternativ.

Vi på Wirén Bygg Aktiebolag hjälper dig att fatta det bästa beslutet för ditt hem och dina behov. Boka gärna ett möte med oss för en personlig konsultation. Vi ser fram emot att hjälpa dig skapa ditt drömkök!

Bygga drömkök – så gör vi

Att bygga ditt drömkök är en spännande och kreativ process som kräver noggrann planering och expertis. På Wirén Bygg Aktiebolag är vi stolta över att hjälpa våra kunder att förverkliga sina köksdrömmar. Här är en översikt över hur vi går tillväga för att skapa det perfekta köket för dig:

1. Inledande konsultation

Först och främst börjar vi med en inledande konsultation där vi lyssnar på dina idéer och visioner för ditt nya kök. Vi diskuterar dina behov, stilpreferenser och budget för att få en klar bild av vad du vill uppnå. Vårt mål är att förstå exakt hur ditt drömkök ser ut och fungerar.

2. Design och planering

När vi har en tydlig bild av dina önskemål börjar vi med design- och planeringsfasen. Vi tar hänsyn till alla aspekter, från layout och funktionalitet till estetik och materialval. Under denna fas diskuterar vi också val av vitvaror, bänkskivor, skåp och andra viktiga komponenter.

3. Val av material och produkter

Efter att designen är fastställd hjälper vi dig att välja de bästa materialen och produkterna för ditt kök. Vi guidar dig genom olika alternativ för bänkskivor, luckor, golv och vitvaror, och säkerställer att de passar både din stil och budget. Vi arbetar med pålitliga leverantörer för att garantera hög kvalitet på alla material.

4. Tidsplan och logistik

Vi skapar en detaljerad tidsplan för ditt projekt för att säkerställa att alla steg genomförs smidigt och effektivt. Vi koordinerar alla logistiska aspekter, inklusive leverans av material och schemaläggning av hantverkare. Vårt mål är att minimera störningar i ditt hem och hålla projektet på rätt spår.

5. Byggnation och installation

När allt är på plats börjar byggnationen och installationen av ditt nya kök. Vårt team av erfarna hantverkare arbetar noggrant och effektivt för att säkerställa att varje detalj är perfekt. Vi hanterar allt från rivning av det gamla köket till installation av nya skåp, bänkskivor, och vitvaror. Under hela processen håller vi dig uppdaterad om projektets framsteg.

6. Slutbesiktning och färdigställande

När byggnationen är klar genomför vi en slutbesiktning tillsammans med dig för att säkerställa att allt är enligt dina önskemål. Vi går igenom varje detalj för att säkerställa att du är helt nöjd med resultatet. Eventuella justeringar eller finjusteringar görs vid behov.

Wirén Bygg Aktiebolag hjälper dig bygga nytt kök

När du står inför att bygga nytt kök är det viktigt att ha en pålitlig partner vid din sida. Wirén Bygg Aktiebolag har lång erfarenhet och expertis inom köksbyggen, och vi hjälper dig genom hela processen, från första planeringen till det färdiga resultatet. Oavsett om du vill renovera ditt gamla kök eller skapa ett helt nytt, finns vi här för att förverkliga dina drömmar. Kontakta oss idag för att få hjälp med att bygga ditt drömkök!

Rulla till toppen

ERBJUDANDE!

I samarbete med Beijer RAW erbjuder Wirén Bygg Aktiebolag just nu ett kanonerbjudande där du får 7500 kr i presentkort när du beställer ett fönsterbyte!

Boka ditt hembesök direkt!