Sänk dina värmekostnader med energisnåla fönster

Att investera i energisnåla fönster är inte bara bra för miljön utan också för din plånbok. Genom att minska energiförbrukningen i ditt hem kan du ju såklart sänka dina värmekostnader!

I den här artikeln kommer vi att utforska hur energieffektiva fönster fungerar, vilka typer som finns, deras fördelar, och hur ett byte till dessa fönster kan göra en stor skillnad för både din ekonomi och komfort.

Wirén Bygg Aktiebolag, med vår breda erfarenhet inom bygg och renovering, står redo att guida dig genom hela processen.

 

Vad menas med energieffektiva fönster?

Energieffektiva fönster, ofta kända som energifönster, är utformade för att minimera användningen av artificiell uppvärmning och kylning i ett hem. Dessa fönster bidrar till ett mer temperaturreglerat inomhusklimat året runt och minskar därmed behovet av extra värme och kyla.

Ett nyckelmått för att bedöma ett fönsters energieffektivitet är dess U-värde, vilket mäter fönstrets isoleringsförmåga. Ju lägre U-värde, desto bättre isolering och därmed högre energieffektivitet.

Treglasfönster

Treglasfönster är toppen av linjen när det kommer till energieffektivitet. Med tre lager glas erbjuder dessa fönster utmärkt isolering.

De är optimala för klimat där temperaturskillnaderna är stora mellan sommar och vinter, eftersom de effektivt kan minska värmeförlusten och bibehålla en jämn temperatur inomhus.

Lågemissionsglas

Lågemissionsglas är behandlade med en mikroskopisk metallisk beläggning som reflekterar infraröd strålning. Detta håller värmen antingen ute eller inne, och bidrar till att förbättra fönstrets totala U-värde.

Fördelar med energifönster

Energisnåla fönster erbjuder en rad fördelar:

Lägre energikostnader

Genom att behålla mer av den värme som genereras inomhus under vintern och hålla bort värmen under sommaren, kan energifönster minska behovet av extra uppvärmning och kylning. Detta leder till lägre energikostnader.

Ökad komfort

Energieffektiva fönster bidrar till att eliminera drag från fönstren, och ger dig därför ökad komfort i hemmet.

Skydd för inredningen

Med UV-skyddande egenskaper hjälper dessa fönster till att skydda möbler, mattor och inredning från solblekning.

Miljövänligt

Genom att minska ditt hems energiförbrukning bidrar du till att minska koldioxidutsläppen och därmed din miljöpåverkan.

Sänk värmekostnaden – byt till energisnåla nya fönster

Att byta till energisnåla fönster är inte bara en uppgradering av ditt hem – det är en investering som sparar pengar för dig i det långa loppet. Genom att minska energiförlusten bidrar dessa fönster direkt till lägre värmekostnader och en mer hållbar livsstil.

Energieffektiva fönster håller värmen inne under kalla månader och reflekterar värme utåt under de varmare månaderna. Dessutom kan rätt typ av energifönster öka ditt hems estetiska värde, vilket är en viktig aspekt att överväga om du planerar att sälja din fastighet i framtiden.

Wirén Bygg Aktiebolag förstår vikten av att investera i energieffektiva lösningar för ditt hem. Vi är här för att hjälpa dig att navigera bland de olika alternativen och hitta de fönster som bäst uppfyller dina behov och budget. Kontakta oss för att diskutera hur vi kan transformera ditt hem med nya energisnåla fönster.

Läs mer om hur man byter fönster!

Få experthjälp med att välja energieffektiva fönster

När det är dags att uppgradera ditt hem med nya energieffektiva fönster, är det viktigt att få rätt rådgivning och support. Wirén Bygg Aktiebolag har den erfarenhet och expertis som behövs för att säkerställa att du gör det bästa valet för ditt hem. Vi erbjuder en skräddarsydd lösning som tar hänsyn till ditt husets specifika behov, dina önskemål och din budget.

Att välja rätt energifönster kan kännas överväldigande med alla alternativ som finns tillgängliga. Vårt team av experter arbetar nära dig för att förstå dina behov och rekommendera de bästa lösningarna.

Vi tar hänsyn till fönstrens orientering, husets arkitektur, och hur du använder dina utrymmen för att säkerställa att du får maximal komfort och energibesparingar.

Läs mer om fönsterbyten här!

Vanliga frågor

Hur mycket energi sparar man på att byta fönster?

Att byta till energisnåla fönster kan minska energiförbrukningen i ditt hem betydligt, vilket i sin tur sänker dina värmekostnader.

Den exakta mängden energi som sparas varierar beroende på flera faktorer, såsom det befintliga fönstrets skick, typen av energieffektiva fönster du väljer, och ditt hemmets isolering.

Generellt kan moderna energisnåla fönster minska energiförlusten genom fönstren med upp till 50%, vilket gör en betydande skillnad i din årliga energiförbrukning.

Hur mycket värme försvinner genom fönstret?

Upp till 30% av ett hems värme kan gå förlorad genom dåligt isolerade fönster. Detta beror på att traditionella enkelglas eller äldre dubbelglasfönster inte är lika effektiva på att behålla värme som moderna energisnåla alternativ.

Bytet till fönster med lågt U-värde och bättre isolerande egenskaper kan därför avsevärt minska värmeförlusten.

Är det lönsamt att byta fönster?

Ja, det är lönsamt att byta till energieffektiva fönster över tid. Initiala kostnaden för att byta fönster kan vara hög, men de långsiktiga besparingarna på dina energiräkningar och ökad komfort i ditt hem gör det till en investering som betalar sig.

Dessutom kan nya fönster öka värdet på ditt hem och göra det mer attraktivt för framtida köpare, vilket också är en ekonomisk fördel.

Vad ska man ha för U-värde på fönster?

Det rekommenderade U-värdet på fönster kan variera beroende på klimatet där du bor, men generellt sett är lägre U-värden bättre för energieffektivitet. För de flesta klimat i Sverige rekommenderas fönster med ett U-värde på 1,2 W/(m²K) eller lägre.

Treglasfönster, som ofta har ett U-värde så lågt som 0,8 W/(m²K), är ett utmärkt val för maximal energieffektivitet och komfort.

Rulla till toppen

ERBJUDANDE!

I samarbete med Beijer RAW erbjuder Wirén Bygg Aktiebolag just nu ett kanonerbjudande där du får 7500 kr i presentkort när du beställer ett fönsterbyte!

Boka ditt hembesök direkt!